Prova Escape Room

Prova Escape RoomEscape room även kallat rymningsspel och är ett roligt fysiskt äventyr som innebär att deltagarna är inlåsta i ett rum. För att lyckas ta sig ut måste man tillsammans försöka lösa olika spännande uppgifter, så som olika pussel, gåtor och mysterium under en viss utsatt tid. Rummen utspelar sig i olika påhittade miljöer, så som fängelsehålor, katakomber och så vidare. Varje escape room har en historia bakom och det gäller för dig och dina kamrater att försöka komma ut från rummet som ni är inlåsta i. Escape room kan påminnas om både ”fångarna på fortet” och Cluedo, beroende på vad för miljö som spelet utspelar sig i.

Teambuilding

Escape room är en perfekt och rolig teambuilding-aktivitet för dig och dina arbetskollegor eller varför inte tillsammans med dina vänner? För att delta i detta roliga äventyrsspel måste ni vara 2-6 deltagare, som tillsammans försöker lösa de olika mysterium som dyker upp under spelets gång. Escape room är perfekt om du vill lära känna dina vänner eller kollegor bättre. Ni kommer garanterat att få se nya sidor av varandra och lära känna varandra på ett helt annat sätt, då ni tillsammans måste lösa de olika uppgifterna.

Historien bakom escape room

Inspiration till escape room är hämtad från de olika escape tv-spelen. Aktiviteten escape room är en rätt ny aktivitet i Sverige, men har snabbt blivit populär. Speciellt för företag som kräver att personalen är ett bra teamwork. Escape room hjälper till att lära sig hur man blir bättre på att samarbeta då det är viktigt att kunna lyssna på varandra för att smidigt lyckas rymma. Escape room grundades år 2006 och var populärt i USA, Kanada, Taiwan, Japan, Israel och nådde Kina år 2010. Senare nådde det hit till oss även här i Europa.