Gör en egen version av Halv åtta hos mig

Många av oss avundas de 5 personerna som varje vecka träffas halv åtta hos varandra, för att tävla om bäst lagad mat. Dock kan inte alla medverka och dessutom uppskattar inte alla att ha en kamera i ansiktet som visar hela svenska folket hur ens matlagning går till. Därför föreslår vi att du samlar ihop några vänner eller främlingar och arrangerar en egen halv åtta hos mig.

Grunderna

Först måste du samla ihop ett gäng på totalt 4 personer om ni nu vill köra på samma som halv åtta hos mig och ha middag från måndag till torsdag. Du kan antingen hitta matgäster via sociala medier eller fråga träningskamrater, kurskamrater, arbetskollegor eller vänner. Via sociala medier, finns det säkerligen forum eller olika grupper/ evenemang, om inte så är det bara att skapa ett evenemang och börja bjuda in vänner och låta de bjuda in vänners vänner. När ni samlat ihop ett mat-gäng, måste ni bestämma vem som ska ha vilken dag och om ni ska köra på klockan halv åtta precis som i tv-programmet.

Gör en egen version av Halv åtta hos mig

Poäng och pris

I tv-programmet kör de på vinstpengar och ger varandra poäng, men detta är frivilligt. Om ni bara vill arrangera halv åtta hos mig som en annorlunda grej för att lära känna nya människor eller för att slippa äta ensamma och få ny inspiration kan ni skippa detta steg. Annars kan ni istället för vinstpengar, ha något litet pris till den som får högst poäng, pris bestämmer ni tillsammans innan ni börjar med era trevliga middagsbjudningar. Exempel på vinst kan vara en vinflaska, ett presentkort, någon rolig matlagningspryl och så vidare.

Meny och inspiration

I tv-programmet får gästerna menyer innan middagsbjudningen så att de kan försöka lista ut vad det är de kommer bli bjudna på och som ger de en chans till att försöka föreställa hur det kommer att smaka. Du kan också introducera för middagsgästerna när de kommer, vad som kommer att finnas. När det gäller inspiration till matlagning så kan du försöka satsa på något specifikt tema så som tillexempel medelhavsinspirerat eller vegetariskt, det finns mängder av recept online.